HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2019 Perşembe - 12:20

Başkan Oran’dan Çeşme Turizm Fakültesi’ne büyük destek!

Çeşme Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Oran, “Bu kentin Turizm Fakültesi’nin yetiştireceği insanlara ihtiyacı var. Bunun yanı sıra öğrencilerin varlığı benim esnafım için ekonomik destektir. Sezon bittiğinde ve sen, ben, bizim oğlan kaldık dediğimiz dönemde bizim için can suyudur” dedi.

Başkan Oran’dan Çeşme Turizm Fakültesi’ne büyük destek!

Geçtiğimiz yıllarda Yüksekokul olarak devam eden, kısa bir süre önce Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümleri ile fakülteye dönüşen Ege Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Belediye Başkanımız M. Ekrem Oran ile birlikte Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Fakültenin ve öğrencilerin sorunlarının masaya yatırıldığı, ihtiyaçların giderilmesi noktasında çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Başkan Oran, “Çeşme dünya turizmindeki yerini artık bu işin eğitimini almış, yetenekli ve kalifiye elemanlar ile alacak. Çeşme turizm sektörü öğrencileri için eşsiz bir uygulama alanı. Bizler belediye, kaymakamlık, üniversite ve sivil toplum örgütleri olarak bu fakülteye sahip çıkmalı ve daha iyi noktalara taşımalıyız. Belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız!” diye konuştu.

Turizm Fakültesi Çeşme’ye can suyu olacak!

Fakülte binasının boya ve badanasından, Dalyan Kampüs yolunun aydınlatılmasına kadar bir çok sorunun çözümünü üstlenen Başkan Oran, şunları söyledi:

“Bizim bu fakülteyi el birliğiyle tercih edilen, girmek için yarışılan bir fakülte haline getirmememiz için hiçbir sebep yok. Öğrencilerin varlığı benim esnafım için ekonomik destektir. Hem de ne zaman herkes gitti, sezon bitti, sen, ben, bizim oğlan kaldık dediğimiz dönemde bizim için can suyudur. Bunu da muhakkak değerlendirmemiz lazım. Fakültenin boya, badana ve çatı gibi birçok fiziki sorunları var.  Bunların acil çözülmesi gerekiyor. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan, boya, badana gibi binanın tüm tadilatlarını belediye olarak üstleneceğiz. Bunun yanı sıra, Dalyan yolunun ışıklandırması yetersiz. Öğrencilerimizin emniyetini sağlamak için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Aydınlatma sorununun da bir an evvel çözülmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız.”

Başkan Oran’dan yurt sözü

Yurt kapasitesinin yetersiz olduğu ve öğrencilerin konaklama sıkıntısı yaşandığının belirtilmesi üzerine, Başkan Oran, “Milli Emlak bize yer gösterdiği takdirde belediye olarak işletmesini de bizim yapacağımız yeni yurt binası sözünü veriyorum. Hatta belediyenin Çeştur şirketi olarak Çeşme Meydanı’nda, Yıldız Burnu’nda açtığımız kafeleri fakültede, yurtta ya da uygun görülen bir otelin altına açabiliriz. Çeştur ekonomik fiyatlara hizmet verir, hem öğrencilerimiz hem de bölge halkı bu kafelerimizden faydalanır. Kışın da hizmet vererek, bölgenin ekonomik olarak canlanmasına katkı sağlar” şeklinde konuştu.

 
Menemenspor'da David N'gog iddiası
 
Başkan Selvitopu’nun çabası çevrecilerden destek buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da yüzme sertifikası heyecanı
Torbalı Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 2008 yılında ...
Güzelbahçe'de temizlik seferberliği
zmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos Cumartesi günü başlatacağı ‘Temizlik ...
Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan Başkan İduğ’a ziyaret
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ve Yönetim Kurulu ...
 
Tire Belediyesi'nde ilk: Toplu sözleşme sevinci
Tire Belediyesi Personel A.Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında Toplu ...
Bayraklı'da turnuva şöleni
Bayraklı Belediyesi tarafından 32 takımın katılımıyla gerçekleşen Gençlik ...
Karşıyaka'da can dostlara yuva aranıyor
Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren ...
 
Çiğli'de kadınlar pilateste
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların sosyal ve sportif faaliyetlere ...
Karabağlar'dan 'atama' açıklaması: Sadece bir telefonla öğrenebilirlerdi
Bazı basın yayın organlarında Karabağlar Belediyesi’nde çalışan iki personel ...
İzmir Metro’nun 69 personeli sertifikalarını aldı
Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen Mahir Eller Projesi’ne katılan ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva